2023 YILINDA SİGORTA TEKNOLOJİLERİ İÇİN TREND OLAN 3 ÖNCELİK

İTÜ Çekirdek
2 min readJul 17, 2023

--

Son yıllarda yeni teknolojilerin daha erişilebilir hale gelmesiyle sigorta şirketleri de bu teknolojilerden yaygın olarak yararlanmaya başladı. Bugün pek çok şirket, sorunsuz bir müşteri deneyimi oluşturmak için yapay zekâ ve makine öğrenimini kullanmaya devam ediyor. Sigorta alanında yeni teknolojilerden faydalanma her geçen gün artarken bazı teknolojiler ise trend olarak ön plana çıkıyor.

Üretken Yapay Zekânın InsurTech Yığınlarına Girmesi

Yapay zekâ ve makine öğreniminin kullanımı her ne kadar sigorta sektöründe yeni bir gelişme olmasa da özellikle üretken yapay zekânın otomasyonu iyileştirmesi ve finansal hizmetler için çabaları kolaylaştırmasıyla önümüzdeki süreçte de şirketlerin büyümesini sağlayan temel bir parça olmaya devam etmesi bekleniyor. Üretken yapay zekânın, 2023 yılı sonrasında müşteri deneyimini iyileştirmede önemli rol oynayacak bir teknoloji olmaya devam edeceği öngörülüyor.

Gömülü Müşteri Deneyiminin Ön Plana Çıkması

Uzun vadede müşterileri destekleyecek yerleşik bir çözüm oluşturmak, analistlerin deneyimi optimize etmenin yollarını belirlemesini gerektiriyor. Gömülü çözümlerin “kur ve unut” türünde bir entegrasyon olmasından ziyade, deneyimin sürekli olarak geliştirileceği bir sisteme oturtulması önem taşıyor.

2023 yılı ve sonrasında; tamamen sorunsuz ve entegre bir müşteri deneyimi sağlamanın, yeni müşterileri elde tutmak için önemli bir konu haline geleceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki süreçte sigorta şirketlerinin; potansiyel müşterilerin, özellikle de küçük işletme sahiplerinin dikkatini ve sadakatini çekmek için daha iyi konumlandırma yapması bekleniyor.

Acentelerin InsurTech Başarısı için Kritik Bir Kanal Haline Gelmesi

2023 yılı ve sonrasında; acente ortaklarına teknoloji inovasyonu yoluyla nasıl değer katacağını anlayan sigorta şirketlerinin, anlamayanlara oranla daha fazla rekabet avantajına sahip olacağı öngörülüyor. Acentelere kapsama anında erişim sağlayan, daha fazla poliçeyi daha hızlı satmalarına yardımcı olan otomasyon özellikleri aracılığıyla zaman alan görevleri kolaylaştıran dijital sigorta şirketlerinin, önümüzdeki süreçte bir adım önde olması bekleniyor.

Yeni Nesil Sigortacılığa, Geliştirdiğin İnovatif Çözümlerle Katkı Sağlamak İster Misin?

İTÜ Çekirdek olarak, yapay zekâ modellerinden makine öğrenimine; sigorta sektöründe çığır açacak yeni nesil teknolojiler geliştiren girişimleri, sektörün önde gelen sigorta şirketleri AgeSA, AkSigorta, Aveon, HDI Sigorta ile buluşturmaya devam ediyoruz. Sen de sigorta sektörünü inovasyonla geliştirip büyütecek ve sektördeki dijital dönüşümü hızlandıracak teknolojiler geliştiriyorsan seni İTÜ Çekirdek’e bekliyoruz. Hemen InsurTech Programına başvur!

Kaynak: https://blog.itucekirdek.com/inovatif-sigorta-urunleri-gelistirmek-isteyenler-icin-3-temel-adim/

--

--

İTÜ Çekirdek

Girişimcileri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren İTÜ Çekirdek, tüm sektörlerden inovatif fikir ve girişimleri destekler, onlara yol gösterir.